” Gevormd door Tradities – met een hedendaagse look”

In 2011 is de grondsteen gelegd voor Traditional Teak, een bedrijf ontstaan uit vraag die niet beantwoord kon worden.

Chris Bachmann, eigenaar en oprichter van Traditional Teak, werd geboren in een idyllisch dorpje in Oostenrijk en volgde aldaar zijn meubelmaker opleiding bij een Traditionele Tischlerei. Hier groeide zijn liefde voor het hout en zijn oog voor detail. In 1988 leidde zijn pad hem vervolgens naar Nederland om zijn carrière voort te zetten bij een gerenommeerd bedrijf in de tuinmeubel branche.
Meer dan 20 jaar lang was hij verantwoordelijk voor inkoop, ontwikkeling en kwaliteitscontrole bij deze bekende importeur van tuinmeubelen.

Traditional Teak is een jong, snelgroeiend bedrijf dat zich inzet voor mooie tuinmeubelen en eerlijke handel. De mensen achter dit merk, naast Chris, hebben gezamenlijk meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van tuinmeubelen. Dankzij deze ervaring, hun enthousiasme en de liefde voor het vak is Traditional Teak uitgegroeid tot een bedrijf met een groot aantal gespecialiseerde verkooppunten in binnen- en buitenland.

Traditional Teak ontwerpt en vervaardigt hoogwaardige tuinmeubelen in eigen beheer, waardoor het vakmanschap en de hoge kwaliteit van de meubelen persoonlijk worden gewaarborgd. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van roestvrij stalen fittingen i.p.v. messing. Dit geeft de meubelen niet alleen een modernere en elegantere uitstraling, maar roestvrij staal is ook zeer duurzaam en vele malen sterker dan messing. De productie geschiedt nog volgens de oude traditie, de latten worden met de hand geselecteerd en de pen- en gatverbindingen worden met houten deuvels bevestigd.


VERANTWOORD ONDERNEMEN

Traditional Teak verwerkt enkel het allerbeste gecertificeerde teakhout, geoogst volgens de normen op het gebied van verantwoord bosbeheer. Wij voldoen dan ook aan de strenge norm van de FLEGT wet, en werken daarnaast ook met FSC®-gecertificeerde leveranciers.

Traditional Teak gaat nog een stap verder dan alleen gecertificeerde hout te gebruiken…..

 In de FLEGT wet en ook in de diverse keurmerken zijn de sociale elementen zoals arbeidsomstandigheden, ziektekostenverzekeringen voor werknemers, CO2 uitstoot door vervoer niet opgenomen. 

Traditional Teak kiest zijn leveranciers zorgvuldig uit door persoonlijk voor oord onderzoek uit te voeren, vooral gericht op de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Denk daarbij aan goede bescherming, goed gereedschap, voldoende rustpauzes, verzorgen van maaltijden, health plan voor de werknemers etc etc.

Ook houden wij toezicht op het juiste drogingsproces van het plantage hout (Kill’n Dry).